Böcker

Boken och dess framtid

 

Böckernas framtid ser inte jätteljus ut, åtminstone inte i sin traditionella form. Det är allt färre och färre som läser böcker, och de som gör det gör det ofta i form av till exempel ljudböcker eller e-böcker, exempelvis kan man ta del av svenska klassiker i e-boksform på nätet. Det är dock väldigt många som fortfarande föredrar att konsumera text i bokform snarare än via ljud eller via en elektronisk bildskärm. Böcker är dessutom ofta lättare att ta med sig överallt och kräver varken elektricitet eller wifi.

Böcker i form av facklitteratur övergår även de allt mer till att ta en elektronisk form och böcker kommer nog aldrig att få uppleva sina forna glansdagar återigen. Det finns nämligen allt för många alternativa former av underhållning för människor att ta till sig.

Böcker är dock en väldigt bra form av underhållning där författaren kan säga det den vill ha sagt på djupet och där man även blir bättre på språk av att läsa. Förhoppningsvis kommer boken alltid att finnas kvar i någon form.

Du kanske också gillar...