Böcker

Drömmer du om att bli författare? Här är några tips!

Idag är det många människor ute i världen som har drömmen om att bli en framgångsrik författare. Kanske är det egentligen inte så konstigt då berättandet av historier har funnits med människan från tidernas begynnelse och man har så tidigt som 2100 – 200 f.Kr kunnat hitta några av de första skrifterna någonsin.

 

Vi människor har det i oss att vilja berätta och föra historier vidare. Oavsett om det handlar om oss själva, någon annan eller bara tankar och idéer som kan tyckas vara långt ifrån verkligheten. Många föredrar att uttrycka sig verbalt medan andra har sin styrka i att formulera sig och bygga upp världar med det skriftliga språket.

 

Det man bör ha i åtanke är att vägen till författarskapet kan vara svår och ibland tuff. Det krävs mängder med tid, tålamod och arbete för att nå dit man vill komma. Råkar just du vara en av alla de som har drömmen om att bli en författare? Då kanske du kommer att uppskatta några av dessa tips här nedan för att du ska kunna lyckas att ge ut din första alldeles egna bok.

Kom igång

Kan tyckas vara ett simpelt råd, men det enda verkliga sättet att kunna ge ut en bok på är att påbörja projektet. Har du en idé? Skriv ned den på en gång! Det kan vara allt ifrån små simpla anteckningar i telefonen till långa manus och färdiga scenarios som du vid senare tillfälle kommer sätta ihop till en helhet. Huvudsaken är bara att du kommer igång med din idé.

Se över din budget

Att ge ut en bok kostar pengar, framförallt om du ska vara en egenutgivare. Fördelen med att ha den makten själv är att du som utgivare kan låna till vad du vill om du skulle vara i behov av att få lite extra pengar till material, resurser eller att bara få hjälp av professionella utgivare sedan tidigare.

Ha en plan

För att kunna ge ut en bra bok krävs det att man har en plan. Helst bör man veta början till slutet redan långt innan boken ska färdigställas. Därefter kan det vara nyttigt att börja ta kontakt med eventuella företag som kan hjälpa till med utgivningen.

Känner du dig inte helt redo?

Många människor känner sig inte helt redo för att ge ut en första bok bara sådär, fastän de kanske har helt färdiga manus och vet exakt hur boken slutar. För er som tvivlar på er skrivande förmåga finns det flera olika författarkurser både på distans och i fysisk skola som man kan använda sig av för att träna upp sitt skrivande. Det finns dessutom kurser som hjälper en att gå igenom alla viktiga aspekter som man bör känna till innan man ger ut en bok.

Det bästa sättet att utveckla sitt skrivande på är nämligen genom att låta andra få ta del av och läsa ditt projekt. Så släpp din egna självkritiska tankar och låt andra få vara en del av din process till författarskapet.

Lycka till!

Du kanske också gillar...