Böcker

Läs en bok omgiven av vacker dekorsten

Betyder inte detta allt? Att läsa en god bok i en vacker omgivning är ett av de mysigaste ögonblicken i livet. Det bästa är att sitta i trädgården med fötterna uppe på rabattkanten vilande på de svagt solvarma dekorstenarna. Och ett glas isvatten – det klirrar lite mot glasets kant. Snart är vi där – våren kommer med stormsteg.

De vackra dekorstenarna

Det fina med dekorsten är att du kan anlägga din läshörna både i trädgården och på balkongen om du bor i lägenhet. Dekorsten finns i många olika former och färger och passar överallt. Om du vill ha möjlighet att välja ur ett stort sortiment med vackra stenar ska du kontakta Stenbolaget. Här finns de mest fantastiska stenarna med olika typer av ytbehandlingar och du kan köpa dem i både små och stora säckar. När du skissat upp hur din läshörna ska se ut behöver du också tänka på att ta med fiberduk och kantsten. Detta kommer att hålla stenarna på plats i de rabatter som omger din sittplats.

Skapa kontraster med dekorsten från Stenbolaget

Vilka färger är dina inspirationsfärger? För att till fullo kunna njuta av en bok behöver man trivas i sin läsmiljö. Detta kan innebära olika färger för olika personer. Det finns stenar i svart-vitt och i vackra lugnande sandfärger. Du kan fylla hela rabatten med dekorsten och låta växterna skjuta upp mitt bland stenarna utan att man ser jorden. Om du har läshörnan invid en husvägg kan du lägga stenar i olika färger efter hela husgrunden. Det är inte bara snyggt, det är också praktiskt. Det är enkelt att lägga dekorsten.

Om du vill ha goda råd ska du fråga Stenbolaget, de är en perfekt partner att samtala med när man ska anlägga sten i trädgården. Kanske vet du inte hur mycket dekorsten det behövs för en viss yta eller vilken sort du ska välja? Ska det vara på marken så att du kan ha din stol på stenarna eller är det dekorsten för rabatten? Det blir otroligt snyggt med dekorsten i trädgården.

Tips för anläggning av dekorsten

Gränsa av området där du ska lägga dekorsten. Om det angränsar till en gräsmatta blir det allra bäst om du använder kantsten eller en stödkant i stål för att hålla dekorstenen på plats. Placera en fiberduk i botten för att dekorstenen ska ligga stabilt och inte bli “uppäten” av underliggande jordmassor. Om du monterar belysning som lyser upp dekorstenen på kvällen kommer det att bli extra mysigt. Då kan du läsa med en läslampa, ett clips som du fäster direkt längst upp på boksidan, vanligt vid nattflygningar men passar perfekt en ljum augustikväll i läshörnan. Om du väljer en belysning som laddas upp av solsken blir det lätt att underhålla.

Du kanske också gillar...